Jul är så många mer dagar än julafton vi har klätt granen idag!

Jul är så många mer dagar än julafton vi har klätt granen idag!

Go kväll lördag!

Hoppas ni alla haft en härlig lördag.

Våran dag har bestått av en LÅNG sovmorgon. Efter frukost började jag leta runt bland våra julsaker hade nämligen lovat tjejerna att vi skulle typ fira jul någon dag på lovet lite som julafton fast utan paket för dom öppnade vi ju i Göteborg. När de flesta slänger ut granen tar vi in våran… Anledningen till att vi gjorde så här är att det har varit en höst/vinter där jag känt att det har blivit lite för mycket av allt. Min kropp har varit otroligt trött och stressa fram en jul det kändes inte rimligt det var bland annat det som gjorde att vi valde att fira jul i Göteborg utan massa måsten. När jag några dagar innan jul fick lite dåligt samvete över att vi inte skulle fira jul hemma var det en innebandymamma som sa till mig vet du jul är så många dagar det är ju inte bara själva julafton.

Jag lovade då tjejerna att vi eventuellt kunde göra lite som en julafton hemma med gran och julmat eller lovade de skulle fundera och bestämma om de ville att vi skulle göra så. Det ville dom så vi bestämde att fredagen skulle bli den dagen. När Mollie åkte till en kompis fick vi helt enkelt flytta dagen till idag. Så in med en gran… lyckades dock inte hitta någon julgransfot så jag och Tea fick binda fast granen i altandörren och en golvlampa granen fick ta plats i en stor kruka. Jag bjuder på den. Sedan fick tjejerna själva klä granen med det som de ville ha i den. Jag brukar annars tycka en massa men lovade mig själv att låta bli det. Blev en salig blandning av hemma pyssel och gammalt julpynt.

Den här kulan gjorde Mollie når hon var liten.

Tjejerna ville förutom mitt vita pynt som jag haft tidigare i granen ha rött.

Sedan ställde vi oss i köket jag och lagade mat tillsammans något som typ aldrig händer här hemma. Ingen av oss gillar egenliren att laga mat och tiden räcker oftast inte heller till så detta kändes lite viktigt för mig att få till. Vi rullade köttbullar, gjorde jansson, griljerade skinka och fixade lite annat smått och gott. Mollie hade lifehack till både potatisskalning man sticker i en gaffel i potatisen när man skalar så att man inte gör illa fingrarna. Micke hade ett till räkorna som jag givetvis glömt tina. Kokade upp vatten med salt i. Tog av plattan från spisen la i räkorna typ 1 minut sedan skalade jag dom blev riktigt goda.

Nu sitter vi framför tvn allihop inväntar dessert. Mollie ska fixa marängsvis MUMS! Hon hade så rätt den där mamman. Julafton är inte bara julafton undan det finns en mängd andra härliga dagar som man kan njuta av.

Önskar er alla en underbar kväll och kram från mig!

One Comment to “Jul är så många mer dagar än julafton vi har klätt granen idag!”

  1. Marie skriver:

    Vilken härlig familj ni verkar vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *