Campingliv vår grej eller inte? Bråkar de ofta i bilen?

Campingliv vår grej eller inte? Bråkar de ofta i bilen?

Go kväll söndag!

Så var vi tillbaks hemma igen efter nästan 5 dagar borta. Det har som jag skrivit tidigare varit helt underbara dagar. När vi satt och käkade frukost tillsammans imorse och regnet smattrade på taket ovanför oss pratade vi om dagarna vi haft. Vi var överens allihop om att vi haft riktigt härliga dagar och på frågan om någon ville åka hem svarade alla nej. Så vi är allt väldans glada att Mollie ville följa med på den där cupen.

Vi har fortfarande inte riktigt kommit fram till om campinglivet är våran grej eller inte. Jag är inte så mycket för det där med att offentliga duschar, diska tillsammans med andra och ha människor så nära inpå. Men man kan välja att duscha när inte alla andra duschar och diska när ingen annan diskar och så fort man stänger dörren till husvagnen är man bara med varandra.

Campingen vi bodde på nu var helt ok. Den hade allt vi behövde för de nätter vi skulle stanna där. Sedan kan jag tycka att det kan ingå att man tex får duscha. Ur miljöaspekt är det ju bra för man tänker sig mer för så det kan ju diskuteras… Vi har hunnit bo på några campingar och det spelar egentligen inte så stor roll hur de ser ut för du har ju ditt eget hem med dig.

Något som vi också upptäckt är att tjejerna inte har så stora krav när det kommer till vad som finns på campingen. Där vi var nu fanns det en liten linbana som inte fungerade riktigt och en liten klätterställning. De var jättenöjda med det och frågade om de kunde gå dit flera gånger.

Den här gången hade jag lagat och förberett mat som vi bara kunde värma och det var verkligen supersmidigt. Det blir trångt i husvagnen när man ska hålla på och laga mat inte helt optimalt enligt någon av oss. Så detta passade oss perfekt. Det känns som att campinglivet är något man behöver öva på och man hittar nya lösningar på saker som uppstår under tiden. Anledningen till att vi köpte husvagn var att vi älskar att resa och att bo på hotell. Men med 4 barn så måste vi nästan alltid ha 2 rum och då bara rinner pengarna iväg. Som nu när Mollie skulle på cup. Vi ville gärna följa och skulle vi bott på hotell hade det kostat oss flera tusenlappar bara det. Visst kostar det att ha husvagn och så också men nu när vi har den så blir det ju en helt annan kostnad. Vi betalade nu för 4 nätter totalt 1320 kr. Vi sparar även på att inte behöva äta alla måltider ute och det är enklare att hänga i en husvagn där vi har saker som vi kan göra än att hänga på ett hotellrum. Sedan är vi inga förtältsmänniskor om ni förstår vad jag menar. Det tar för lång tid att sätta upp tältet och vi skulle nog inte hänga så mycket där ändå. Om vi ska fortsätta campa så har vi pratat om att skaffa en markis som vi kan dra upp. Självklart behåller vi det tält vi har också.

* Vad har ni för bil som alla får plats i? En volvo XC9 med 7 säte

En annan fråga som ofta dyker upp är om tjejerna bråkar om platserna i bilen. Å ja det gör dom. Vi har haft perioder där vi haft fasta platser som har gjort det lite lättare. Nu har tjejerna kommit på en egen lösning. Vi fäller mittensätet i bak så att 2 tjejer kan sitta längst bak och 2 i mitten. På så sätt blir det rymligare för dom som sitter i bak och så blir det som ett litet bord mellan de som sitter i mitten.

*Brukar dom bråka när ni sitter i bilen? Dom bråkar nästan aldrig i bilen det kan mer vara att dom kan retas med varandra.

Nackdelen med den kombination på bil och husvagn är att det blir tungt så man måste ha ett utökat körkort. Micke tog körkortet nu i våras. Jag skulle också behöva ta det så vi kan turas om att köra. Speciellt när vi åker längre turer.

När vi ändå är igång kan jag passa på att svara på några fler frågor.

*Hur gamla är tjejerna: Mollie fyller 12 om en månad så snart ska vi ha kalas. Trillingarna är 10 år.

*Vad heter alla trillingar: Dom heter Tilda, Maja och Tea.

*Vem av trillingarna föddes först: Tilda föddes först, 1 minut senare föddes Maja och 2 minuter senare kom Tea.

*Hur många år var Mollie när trillingarna föddes: Hon var 1 år och 8 månader.

*Hur är det att ha trillingar? Det är helt underbart. Jag har alltid drömt om en stor familj och det hade jag inte fått om inte det hade blivit trillingar. Det var tufft när de var små och jag hade 4 blöjbarn samtidigt men med åren har det blivit så mycket lättare och nu är de så självgående att man tom kan känna att man kan räcka till. Det har nämligen varit det absolut svåraste att ständigt ha det där dåliga samvetet att inte kunna ge alla den tid de vill ha.

Bilden längst upp är från imorse. Jag och Tilda fick lite egentid på förmiddagen. Vi gick en promenad tillsammans och småpratade lite. Sådana stunder är så viktiga att få till!

Nu ska jag snart säga god natt till den här dagen. Det har hunnit bli måndag. Har fastnat framför en serie The Innocent har ni sett den? Såg att den kommer på tv4 i veckan. Serie i 4 delar. En man släpps ut från fängelse efter 7 år är han skyldig/oskyldig? Riktigt bra faktiskt inne på del 4 nu. Älskar i och för sig engelska kriminalserier så det var ganska så väntat att jag skulle gilla den här. Micke gick och lade sig…

Ska försöka få ihop ett inlägg om vår Frankrike resa också blev så otroligt glad för att alla frågor ni ställde.

Nu händer det massor på tvn måste fokusera….

Sov sött så höres vi imorgon igen!

KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *