5612 km hemma till Biarritz å tillbaka

5612 km hemma till Biarritz å tillbaka

Samarbete med Mapiful

Varför just Biarritz. Ja det vet jag faktiskt inte riktigt svaret på. Kanske var det min ide? Min ide var i alla fall Atlantkusten och Frankrike. Vi började planera resan tillsammans med våra fina vänner till lika grannar. Vi lade upp en stor Europa karta på bordet och pekade ut potentiella ställen vi kunde ha stopp på. Min mamma hade tipsat mig om Ribe så det fick bli första stoppet. Sedan har jag under flera år velat åka till Amsterdam så det fick bli nästa stopp. Calais ville jag också se så det fick bli stopp nr 3. Slottet i Mont-Saint Michel fick bli stopp nummer 4. Fångarna på fortet ön nummer 5 och Biarritz slutdestination.

Tidigare år när vi bilat ner har vi bara bokat själva slutdestinationen. Nu kände vi att vi inte behövde det då vi hade husvagnen med oss och vi egentligen kunde bo vart som.

Våra grannar hoppade tyvärr av så vi fick fortsätta planeringen själva. Vi velade lite fram och tillbaks om det var för långt att åka med husvagn. Det är ju en sak att åka med bara bil det går ju fortare.

Min mamma hittade ett resereportage i en tidning och då var en av destinationerna just Biarritz. När jag såg bilderna kände jag bara att jag bara måste åka dit.

Vi bokade camping i Ribe och Amsterdam sedan lät vi det vara öppet hela vägen ner. Vi hade dock bestämt oss för en camping nere i Biarritz där vi ville bo. En camping precis bredvid havet.

Vi begav oss i väg måndag morgon efter lunch med ett planerat stopp före Ribe hos min mamma. Vi kom fram lagom till middag.

Vi ställde klockorna och gick uppe tidigt. Anlände Danmark och Ribe tisdag em. Det var en helt fantastisk camping som hade typ allt enligt tjejernas önskemål. Det fanns lekpark med studsmattor och fotbollsplan. Man kunde hyra små trampbilor, det fanns en pool och en liten inhängnad med djur som tjejerna ville besöka flera gånger.

En väldigt fräsch camping med bra sociala ytor som dusch och matlagning. En liten butik där man även kunde beställa mat. Vi bodde där 2 nätter. Det var lite dyrt tyckte vi. Priset för 2 nätter blev 1500 kr.

Avstånd till nästa resemål: 713 km.

Torsdag morgon åkte vi vidare mot en camping strax utanför Amsterdam. En camping i ett litet skogsområde. Inte alls fräscht. Om Ribe var 5+ så var detta typ en 2… Vi fick betala för duscharna, det gick inte använda de sociala ytorna då det var så ofräscht. Ingen tvål på toaletterna och inget toapapper. Det kanske ofta är så? Dock var området där vi parkerade vår husvagn helt ok. Det var grönt och fint. Det fanns även en lite butik där man kunde handla.

Fredag morgon promenerade vi till tunnelbanan och åkte in till Amsterdam vi lyckades inte boka för barn i automaten så det kostade 750 kr för oss tur och retur. Killen i receptionen rekommenderade oss att ta bilen men Micke behövde vila så det var inte ett alternativ.

Vi spenderade några timmar med att promenera runt i Amsterdam. En kanaltur blev det också. Kostade runt 600 kronor för oss allihop. Det var en mysig tur varade ungefär i 1 timma.

Campingen var dock inte så dyr betalade 800 kr för 2 nätter se det var ju ändå positivt. Lördag morgon begav vi oss mot Calais.

Avstånd resmål : 360 km

Hittade en camping nära havet. Det tog bara några minuter för oss att promenera ner till havet. Så fantastiskt vackert. På kvällen gick vi en promenad in till staden och det besöket kunde vi varit utan. Gillade inte alls Calais. Det kändes slitet och det enda som var något att se enligt oss var stadshuset. Campingen var dock väldigt fräsch och vi betalade 450 kr. Gratis duschar och fräscha sociala utrymmen. Ingen möjlighet till att handla något dock.

Söndag morgon begav vi oss vidare mot en camping strax utanför Le Mont-Saint Michel som var målet.

Avstånd resemål: 469 km Campingen vi hittad låg inne i ett litet samhälle. Det var trångt och hade vi inte haft moover på vår husvagn hade vi inte kunnat bo där. Det fanns en liten restaurang/bar och en liten affär. Lekpark och pool. Helt ok pris 500 kr.

På kvällen tog vi en biltur till slottet. Vi promenerade hela vägen. Ett tips åker ni dit finns det gratis turer både till slottet och tillbaks från parkeringarna. Vi missade det. Micke var inte helt med mig på detta stoppet han är inte så mycket för det där med slott. Kan säga att ha var den som uppskattade det mest. Så ett besök där rekommenderas av oss alla. Häftigt att kunna promenera omkring. Underbar utsikt och massa mysiga restauranger att äta på.

Fanns en camping vid parkeringarna och där skulle vi ha bott istället. Det kostade inget att gå runt och titta och bussarna dit var som sagt gratis. Vi hoppade på en buss på vägen tillbaks.

Måndag morgon begav vi oss vidare ner mot målet att åka en båttur runt Fångarna på Fortet.

Avstånd 332 km

Vi hittade en camping och checkade in. Efter att ha ställt upp vagnen och kikat runt tänkte vi ta en båttur. Det visade sig då att de sista turerna hade gått för dagen. Jag hade lovat mig själv att inte bli besviken om det var något som inte skulle gå enligt planen. Kan erkänna att jag ändå blev besviken. Vi åkte och handlade och där hittad tjejerna sådana där stora badmadrasser som de ville köpa. När vi kom tillbaks blåste vi upp dom och begav oss ner till havet för att bada. Jag hade valt en camping nära havet för bad i vågorna. Det var en lång fin strand och det var inte så mycket folk. Tilda och Tea gav sig ut  men dom kom inte så långt. Det gick inte att bada det var gyttja ingen härlig sandstrand där inte som jag planerat…. Det gick en man ute i vattnet eller gick och gick han satt typ fast vid varje steg han tog. Det var 2 barn som typ badade gyttjebad. Vi blev såklart besvikna allihop men kunde ändå inte låta bli att skratta åt oss. Tanken var att vi skulle resa dagen efter men vi kände allihop att vi var trötta så vi bokade på en natt till.

Tisdag morgon blev det en båttur runt Fångarna på fortet. Turen var inte direkt gratis… 150 kr för vuxen och 120 kr för barn. Turen tog ca 1 timma. Det var dock värt pengarna. Riktigt härlig båttur och vi cirkulerade runt Fort Boyard länge så man han verkligen både fota och filma. Häftigt när de drog i gång ledmotivet till programmet.

Vi bodde området Fouras. Campingen hade typ det man vill ha. Fanns en pool, restaurang en liten affär. De sociala utrymmena var dock inte så fräscha och det kostade att duscha. Positiva var att vi betalade bara 600 kr för 2 nätter. Hade vi kunnat bada i havet hade vi nog haft Fouras som slutmål istället. Vi kände oss faktist lite mätta på att resa. Vi sov på saken. När vi vaknade blev det ändå att vi åkte vidare.

Avstånd 379 km till Biarritz.

Med målet instället på den campingen vi valt anlände vi onsdag em. Vi bokade 3 nätter till att börja med. Vi parkerade husvagnen och gick runt området. Det var helt fantastiskt!!! Alltså vilken camping vilket ställe. Jag är så tacksam att vi åkte bestämde oss för att åka vidare! Det fanns allt man behöver på en camping. Restaurang, en affär med vettiga priser och där det fanns det mesta. Pool, liten lekpark och fräscha sociala utrymmen och sedan det bästa en helt fantastisk strand. Området vi bodde i hette Bidart. En av dagarna promenerade vi till Biarritz och det var då jag såg utsikten uppe på en höjd. Precis samma bild som jag såg i det där resereportaget i den där tidningen.

Då kände jag att jag nått resans mål. Tjejerna var dock väldigt trötta vid det här laget så jag fick nöja mig med att fota på avstånd. Jag kan helt klart tänka mig att åka dit igen och då bo i Biarritz på något hotell. Vi käkade middag på en restaurang precis vid havet. Vi påbörjade promenaden tillbaks då vi hittade ett busstopp. 50 kr kostade det för oss alla att åka bussen hem. Skulle åkt bussen dit också….

Vi bokade på ytterligare 2 nätter.  En av dagarna tog vi en dagstur till Spanien när vi bodde så nära. Vi hade kunnat stanna där hur länge som helst men det skulle bli riktigt oväder ett par dagar och då kände vi att vi kunde påbörja resan hemåt. Sedan var campingen inte helt gratis heller. Vi betalade ca 900 kr per natt. Sista natten brakade ovädret lös. Jag kan erkänna att jag aldrig varit så rädd som jag var där och då. Det blixtrade och äskade med inte ens en sekund emellan. Himlen öppnade sig helt fullständigt trodde inte taket skulle hålla. Vi lyckades i alla fall komma iväg på morgonen då ovädret pausade för en stund. Vi letade efter en camping på vägen men när vi kom dit kändes det helt fel. Vi var nog för mycket inställda på att vi ville åka hemåt. Vi körde på och fastnade i trafiken i Paris. Det var ingen höjdarupplevelse. Att vi kom ur Paris med bil och husvagn utan en enda skråma ja det kan man tacka den bästa chauffören för. Vi hittade en upplyst parkering utanför en nattöppen mack. Det stod fler husbilar och husvagnar på parkeringen så vi gjorde dom sällskap.

Vi åkte sedan vidare efter lite sovmorgon. Nästa övernattning blev på en parkering utan för Bordershopen i Puttgarden. Vi stod på en parkering med kostnad 80 kr! Efter lite shopping körde vi på båten som tog oss till Rödby. Planen var att åka vidare hemåt men vi kände oss lite trötta allihop så det blev ett stopp på en camping i Danmark innan vi sedan åkte vidare hemåt.

Det var våran resa i stora drag.

Vi gjorde en liten sammanslagning på hur mycket pengar resan kostat och allt som allt med campingar, mat utflykter och bensin landade vi på strax över 25 000 kr. Vi storhandlade innan vi begav oss av. Sedan lagade vi den mesta maten i husvagnen. Detta sparade vi massa pengar på. Vi åt bara ute på restaurang vid några få tillfällen. Eftersom vi bodde på campingar låg dessa lite avsides vilket inte innebar massa shopping som det lätt blir för oss när vi bor på hotell.

Vi behövde inte köpa så mycket att äta längs med vägen då vi hade mycket i husvagnen som vi kunde förbereda och stanna och äta. Så enkelt att koka lite extra pasta när man lagade middag och sedan bara slänga ihop till en pastasallad. Sedan är våra tjejer och jag väldigt kräsna när det gäller mat och då är det inte så roligt att spendera massa pengar på mat som ingen äter.

Några frågor som ni stället:

Gillar tjejerna att åka bil?

Ja dom älskar att åka bil och gärna länge. Därav att vi valt att göra dessa resor som vi gör.

Vilka länder var ni i?

Vi var i Danmark, Amsterdam, åkte igenom Belgien, Frankrike och tog en dagstur till Spanien då vi bodde så nära.

Vilka campingar bodde ni på? Hur långt åkte ni?

Länkar alla här:

Ribe Camping: Ribe Camping

Amsterdam Camping:  Het Amsterdamse Bos

Calais Camping: Le Grand Gravelot

La Rochelle Camping Fouras:  Le Cadoret

Camping Bidart: Le Pavillon Royal 

Avstånd:

 

Bråkade tjejerna mycket under resan? 

Nej det gjorde dom inte. Vi hade innan vi äkte bestämt platser i bilen. Det är annars något de bråkar om . Vi har en Volvo XC90 med 7 säte. Tjejerna ville fälla mittensätet så att det blev rymligare för dom som satt i baksätet. Det blir ju då som ett bord för alla. Sedan blir det ju en del småtjafs som att någon tagit någons kläder. Vill sitta närmast mig när vi äter…

Vad var bäst på resan/Sämst?

Bästa var nog första kvällen i Biadart när vi badade bland vågorna. Det var alldeles ljummet vattnet. Sämsta när vi fastnade i trafiken utanför Paris det var verkligen ingen höjdare.

Vad kostade resan?

Vi räknade och hamnade strax över 25 000 kr.

Gillar ni att resa med husvagn? 

Ja det gör vi. Man har ju liksom sitt eget med sig. Hur campingen än ser ut Så spelar det inte så stor roll när man väl kryper in i husvagnen då är man liksom hemma. Det är så mycket billigare för oss än att bo på hotell och det bästa är att man får med sig så mycket packning. Att man kan laga så mycket mat själv. Bästa med vår husvagn är helt klart moovern och att vi har AC. Att man kan åka omkring med bilen när husvagnen står på campingen. Vi har testat husbil och då åker man inte omkring lika smidigt.

Nackdelen att resa med husvagn är att det är svårt att hitta stopp längs med vägen. Svårt att bara svänga in och typ ta något snabbt att äta. Hastighetsbegränsningen för att det tar längre tid att åka. Vi räknade med att för varje timma vi reste tog det 15 min extra att åka med husvagnen.

Har ni några fler frågor bara lämna en kommentar så lovar jag att svara så snabbt jag kan.

För några veckor sedan fick jag frågan om ett samarbete. Ett samarbete där jag fick välja en karta över en plats. Jag tackade ja direkt och beställde en plansch över resans slutmål. Jag bara vill åka dit igen!

Här hittar du länken om du själv vill beställa en plansch över en plats som betyder något för dej eller ett drömresemål du har. Vår påminner oss om vår underbara resa och ett helt fantastiskt resemål.  Mapiful heter företaget och du hittar länken här. Du får designa den själv. Jag valde även att köpa till vita lister.

Nu ska vi snart bege oss iväg på fotbollsträning. Den första för trillingarna den här säsongen. Vardagen smyger sig på och det känns ändå ok tycker jag. Vi har haft en underbar sommar och vi har en veckas sommarlov kvar!

Ha en underbar kväll!

KRAM

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *